ENERGIE ELECTRICA IEFTINA - Reduce costurile cu energia electrica

Va facilitam accesul la energie electrica ieftina fara costuri suplimentare si fara efort din partea dvs. Prin noi aveti acces la curent electric ieftin, electricitate la pret redus, energie electrica furnizata in conditii avantajoase. Optimizeaza costurile afacerii prin reduceri substantiale la energia electrica.
Va facilitam accesul la energie electrica ieftina și conditii de furnizare avantajoase pentru compania dvs.!     0770 845 375      toni.patrascu@energie-electrica.com

Achiziționare teren

Alegerea şi achiziţioanarea terenului pe care va fi amplasat sistemul fotovoltaic este un pas foarte important.

Cel mai important aspect este cel că acesta trebuia să fie scos din circuitul agricol înainte de data de 31 decembrie 2013. Deîndeplinind această condiţie dezvoltatorul trebuie să fie conştient că nu va beneficia de schema de sprijin pentru producătorii de energie regenerabilă

Trebuie să subliniem că energie produsă depinde în mare masura de poziţionarea terenului faţă de soare. De asemenea, gradul de umbrire afectează în mod direct cantitatea de energie produsă, astfel un teren cu un nivel ridicat de umbrire va produce mai putină energie. La fel de importantă este apropierea faţă de o linie de medie tensiune, unde se va face racordul la un distribuitor de energie electrica. Cu cât distanţa este mai mică, cu atât se reduc costurile de implementare a proiectului.

Concluzionând, în alegerea terenului vom ţine cont de următoarele aspecte:

  • Încadrarea destinaţie terenului
  • Radiaţia solară
  • Apropierea de o linie de medie tensiune
  • Gradul de umbrire

 

Harta solară a României

Parametrii meteorologici sunt cei ce masoară radiaţiile solare globale ale căror valori sunt obţinute prin suma radiaţiilor solare primite direct, difuze şi reflectate de către suprafaţa orizontală a unităţii.
Unitatea de măsură este MJ/mp (megajoule pe metru pătrat).
Factor de conversie pentru insolaţie cu inclinaţia optima (kWh/mp) = MJ/mp/3,6